Kategorier

Varumärke

  Pappersstorlek

   Miljömärkningar

    Skärmaskiner för papper

    Varje kontor, företag, affär, eller skola som regelbundet behöver kunna skära papper kan med fördel få glädje av en skärmaskin.

    Ska du t.ex. skära bort kanten på tryckmaterial eller skapa en skylt till din verksamhet som ska passa i en väggskylt, en ID-korthållare eller en ram, kan en skärmaskin hjälpa dig att få helt raka kanter till skillnad från om du t.ex. klipper själv.

    Skärmaskiner ger snabbt, enkelt och säkert ett helt perfekt skär. Hitta skärmaskiner från Rexel, Dahle och Fellowes i vårt sortiment.

    Hur fungerar en skärmaskin?

    En skärmaskin fungerar med hjälp av en under- och överkniv. När du sänker ned kniven skärs papperet av. Plattan på skärmaskinen har hjälplinjer och vinklar för att hjälpa dig skära till ditt papper med exakta mått. Du kan också få skärmaskiner för papper med laser som markerar skärlinjen och har anhåll, det är t.ex. extra användbart när du vill skära strimlor. En balk kan köras över pappersbunten och pressa nedåt för att arken inte ska glida när du skär.

    Som alternativ till en skärmaskin för papper kan du också få raka kanter genom att använda en hobbykniv och en skärplatta med angivna mått i millimeter.

    Är en skärmaskin farlig att använda?

    Skärmaskinerna i vårt sortiment är designade med säkerhet i fokus. Fellowes skärmaskiner har nämligen ett säkerhetsskydd monterat längs hela skärlängden, det säkerställer att du inte råkar få in fingrarna under den vassa kniven. Vi rekommenderar dock ändå att barn aldrig får använda en skärmaskin, och att ungdomar ska få hjälp av en vuxen.

    OBS! Se alltid till att kniven är nedfälld när skärmaskinen inte används.

    Använd en skärmaskin för att skära många papper åt gången

    Kniven på en skärmaskin kan skära i hela maskinens längd. Du kan skära allt från 6-7 ark till 40 ark papper åt gången med vissa maskiner. Det betyder att du t.ex. snabbt i en paus kan skära till ark som ska användas under nästa timmes undervisning. Skärmaskiner kan skära i både A3 och A4, vilket du tydligt kan se markerat med streck på bottenplattan. 

    Vilka material kan skärmaskiner skära i?

    En skärmaskin kan skära i alla typer av pappersmaterial såsom papper, kartong och papp. Men också i mjuk plast och skumskivor.

    Är en skärmaskin och en rullskärmaskin samma sak?

    Nej, en skärmaskin och en rullskärmaskin är inte samma sak. På en rullskärmaskin drar du ett skärhjul över papperet till skillnad från med en skärmaskin där man för en kniv ned över papperet. Du kan bara skära små buntar papper med en rullskärmaskin. Därav är den stora fördelen med skärmaskiner att du kan skära många papper åt gången. Dock är en rullskärmaskin den typ av pappersskärare som ger det mest exakta skäret eftersom papperna inte kan flytta sig över och under varandra.

    Priser

    Beställ med gratis inloggning och få mängder av fördelar:

    • Se alla priser och onlineerbjudanden
    • Beställ varor för leverans nästa vardag
    • Lägg varor i kundvagnen löpande och bestäm själv leveransdag

    Visa mer

    Skärmaskiner