Specialmaterial

15 miljövänligare produktbyten som hjälper till att göra verksamheten grönare

Att tänka på verksamhetens miljöpåverkan är smart av ekonomiska och miljömässiga skäl och även när det gäller medarbetarnas engagemang. Och med det utbud av hållbara produkter som erbjuds har det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att göra det.

De papper ni kastar bort som bara använts på ena sidan, den värme som försvinner ut genom öppna fönster när temperaturen är hög och den energi som pyser ut i ingenstans när bärbara datorer lämnas påslagna på kvällen: allt detta påverkar företagets balanskonto.

Genom att skära ner på bortkastade resurser kan ni spara pengar, men det kan också leda till en mer engagerad personalstyrka. Uppskattningsvis 82 % av undersökningspersonerna i en nyligen genomförd undersökning uppgav att de är mer miljömässigt aktiva hemma än de är på arbetet.

Ett område där det är riktigt enkelt att börja är i de produkter ni köper, och Staples Advantage är branschledande med ett sortiment med mer än 12 000 miljövänligare produkter. Här är 15 produktbyten ni kan göra för att hjälpa verksamheten att bli mer grönare:

Tekniska produkter

Dagens multifunktionella skrivare och kopiatorer centraliserar processer till en maskin per våning, vilket sänker energiförbrukningen. De sparar även på papper och bläck och gör det enklare att driva igenom processer som dubbelsidiga utskrifter och utkastläge.

Ni kan också spara energi genom att välja en datorbildskärm med Energy Star-certifiering, som använder kvicksilverfri, ren LED-teknik för att hålla ned energiförbrukningen.

Bläckpatroner och tonerkassetter är ett annat område där ni kan göra skillnad. HP erbjuder hållbarhetsinitiativ och tillverkar alla sina patroner av återvunnet material.

Pennor och anteckningsböcker

Pennor tillverkade av flaskor som ser ut flaskor – B2P-sortimentet (B2P, bottle to pen, butelj till penna) från Pilot av bläckgels- och kulspetspennor bär stolt sitt återvunna arv, med ett kraftfullt utseende som påminner om en PET-flaska. De är de första pennor som tillverkas av återvunna vattenflaskor och det är bara en av en stor mängd tillgängliga miljövänligare kontorsartiklar.

  • Ni kan också lägga upp ett lager med miljövänligare anteckningsblock, som de här från Oxford.
  • För arkivering väljer ni arkivpärmen Esselte-Leitz, tillverkad av återvunnet material och möjlig att plocka isär helt för att sedan återvinna på nytt.
  • En annan kontorsartikel med oklanderlig grön härkomst är kontorets notislapp, Post it-lappen, tillverkad av 3M av helt återvunnet papper.

Posta och frakta

Onlineshoppingens explosionsartade ökning har inneburit en stor ökning i mängden varor som packas och skickas över hela världen. Genom att använda lådor och tejp av återvunnet material kan organisationer paketera perfekt utan att skicka med en sämre miljö.

Fikadags

Hållbarhetstänket slutar inte under kafferasten. Ni kan utrusta skåpen i fikarummet med rättvisemärkt kaffe och te samt, tillhandahålla biologiskt nedbrytbara Sustainable Earth-tallrikar och -bestick som medarbetarna kan använda, soppåsar som bryts ned till kompost och miljövänligare städprodukter.

Att göra några få produktbyten är ett smärtfritt sätt att börja göra verksamheten grönare. Staples Advantage kan hjälpa till och visa vägen.