MEETSPACE
Specialmaterial

MEETSPACE – Rätt utrymme för att mötas

Utrymmen handlar om människor. Människorna som använder ett utrymme har en enorm inverkan på det, och utrymmet har i sin tur en större effekt än du anar på hur folk känner, interagerar med och relaterar till varandra.

På Staples säger vi att ”bättre utrymmen leder till bättre arbete”. De tillfällen på jobbet då vi känner oss mest betydelsefulla och sedda är när vi får dela med oss av våra idéer och känner gemenskap. Därför är ett eller flera inspirerande och effektiva MEETSPACE något varje arbetsplats behöver, oavsett om du arbetar med en grupp på två eller tjugo personer.

De bästa mötesutrymmena, och verktygen som möjliggör mötena, för oss samman och inspirerar både anställda och kunder. De uppmuntrar till produktiva samtal, samarbeten och spontana möten som leder till en framgångsrik och gladare arbetsplats. När ditt utrymme fungerar så fungerar allt. Så här kan vi göra det enklare att mötas.

Säg hej

Office meeting

Alla presterar inte som allra bäst sittande vid ett skrivbord. Och när vi sitter på distans eller vid en avskärmad plats blir det mindre utrymme för spontan interaktion. När mötesrummen är fullbokade, eller när de är obefintliga, kan en matsal eller fikahörna fungera som ett lovande MEETSPACE för att koka ihop nya idéer.

Belysningen har också stor inverkan på medarbetares energi och humör, vilket du bör ha i åtanke när du vill optimera atmosfären i mötesutrymmet. Naturligt ljus är alltid bäst, men när det inte är tillgängligt bör du försöka undvika lysrör och sträva efter fördelarna med biodynamisk eller dygnsrytmanpassad belysning. Genom att efterlikna de naturligt förekommande temperaturförändringarna och intensiteten hjälper det kroppen att producera rätt nivåer av hormoner vid rätt tidpunkt på dagen. Detta synkroniserar vår inre rytm så att vi är balanserade, utvilade och i slutänden mer produktiva och angelägna om att ha en meningsfull konversation.

I ett sju månader långt Healthy Offices-forskningsinitiativ från de internationellt kända CBRE och University of Twente, VU Amsterdam, konstaterades det att dygnsrytmanpassad belysning kunde ha vissa positiva effekter på anställda. Rapporter visade på ökade prestationer hos deltagarna – som ökade med 12 % objektivt och 18 % baserat på personlig uppfattning – rapporterna visade också att deltagarna upplevde en förbättrad hälsa med 50 %, mer energi 71 % och glädje 76 %. Så man kan säga att belysningen har en verkligt stor betydelse när du försöker tänka utanför ramarna och hitta framgångsrika sätt att samarbeta i ditt MEETSPACE.

Se vad som är möjligt när din arbetsplats fungerar precis som du vill. - Läs mer

Börja bolla idéer

Business team meeting on the couch in office

Oavsett om det handlar om ett lugnt hörn där du kan ta ett viktigt samtal eller en plats att arbeta ifrån som omväxling är det viktigt att skapa ett MEETSPACE som passar din verksamhet såväl som dina medarbetare. Ett stressat sinne behöver en avkopplande arbetsmiljö, så se till att möbler och tillbehör fungerar på allra bästa sätt. Ergonomiska produkter som ger den bästa arbetsställningen med rätt stöd, från vinklade tangentbord, stabila handledsstöd till anpassade datamöss och sköna skrivtillbehör, gör att du slipper värk och smärta i slutet av arbetsdagen, oavsett om du arbetar vid ett skrivbord med skrivbordsstol eller hemma i köket.

När det gäller det visuella gör ljusa färger och innovativ design att människor blir glada och inspirerade till kreativitet medan produkter och utrustning med din logo skapar en känsla för företaget. BBC rapporterar att vissa studier har visat att olika nyanser framkallar olika effekter – blått och grönt ökar till exempel kreativiteten, medan rött kan göra dig mer uppmärksam på detaljer. Och samtidigt kan något så enkelt som några snygga muggar med företagets logotyp tillsammans med ett knasigt citat eller en kul bild bygga vidare på teamkänslan. Med några enkla knep så är du redo nästa gång inspirationen slår till, utrustad med alla verktyg du behöver för att hålla kreativiteten vid liv.

Håll dig uppkopplad

Creative professionals looking over a post it note wall and discussing

Alla delar med sig av sina idéer på olika sätt, så det är viktigt att tillåta alla kreativa varianter. Oavsett om det krävs en kaskad av post it-lappar på en gemensam vägg eller ett rum med en whiteboard för att beskriva en idé är interaktion avgörande när du försöker samla åsikter eller främja nytänkande på ett möte. Och det är viktigt att fånga upp allt som sägs på ett enkelt sätt. Med rätt material till din hjälp är det enkelt att samla in och fånga allt som sägs – och kanske lägga till lite egen innovation när du ändå håller på.

Kontakt med kunder eller kollegor sker ofta digitalt, så det är viktigt att ha tillgång till rätt tekniska lösningar och hjälpmedel för att hålla dig uppkopplad och välinformerad, oavsett om du arbetar hemifrån eller i konferensrummet på kontoret. Med hjälp av bärbara datorer, headset och konferenstelefoni kan du vårda dina affärsrelationer och ta med ditt MEETSPACE överallt – till köket, i en taxi eller väntsalen på en flygplats.

Läs mer om att maximera samarbetet i ditt MEETSPACE och Staples lösningar för framgångsrika möten.