Budgetsmarta idéer för julfesten med jobbet
Kontorsinsipration

Budgetsmarta idéer för julfesten med jobbet

Julfesten med jobbet är den stund på året då team och kollegor samlas för att umgås och ha kul. Efter 12 månaders hårt arbete och lojalitet är det dags att luta sig tillbaka och slappna av lite. Alla festligheter kan dock komma med en dyr prislapp och det kan bli en stor kostnad, speciellt för mindre företag.

If that sounds familiar and you’re wondering how to throw a Christmas do that’s worthy of your team but doesn’t break the bank, here are a few ideas for arranging an office party on a budget.

Checklista för planering av julfest

se-office-christmas-party-ideas-se

Idéer för julfest

Den första frågan du bör fundera över är vad ni ska göra på festen. Du behöver komma på en idé som underhåller och väcker dina gästers intresse, för annars kommer ingen att vilja komma. Följande är några exempel på idéer för julfesten på kontoret:

 • Trerätters middag
 • Anlita en DJ
 • Helstekt gris
 • En kväll på cirkus
 • Julquiz
 • Mordmysterium
 • Trollkarl/uppträdanden

Teman för julfest

Att välja rätt tema för din julfest på jobbet är nyckeln till ett lyckat party. Här är några förslag för att få igång tankeverksamheten.

 • Smoking
 • 20-tal
 • Maskeradbal
 • Julparad
 • Nightmare before Christmas
 • Jultröjor
 • En kväll på Casinot

Datum och tid

När du väljer att ha din fest är avgörande för kostnaden. På fredagskvällen före jul kommer samtliga lokaler och cateringfirmor att vara som dyrast. För att verkligen undvika den uppbokade perioden kan du hålla din julfest i januari och istället välkomna ditt team till ett nytt, härligt år. Ett annat tips för att kapa kostnaderna är att dela dem med ett annat företag. Att göra på det viset innebär också en möjlighet att skapa nya kontakter med potentiella kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Lokalen

Ett misstag som festarrangörer ofta gör när det handlar om lokaler är att acceptera det första priset som erbjuds. Det finns ingen anledning att inte använda din förhandlingsförmåga i det här läget för att ro hem ett fördelaktigt festlokalsavtal inför julfesten. Alternativt kan du välja att hålla festligheterna på det egna kontoret. Om du har ett passande sådant kommer det alltid att vara det billigaste alternativet. Genom att använda så enkla saker som kort, glitter och sax kan du designa och skapa fantastiskt julpynt.

Musiken

Om du inte anlitar en DJ kan valet av musik avgöra om julfesten blir lyckad eller inte. Du behöver få ihop en varierande mix av listettor, julsånger och enkla popsånger som alla kan sjunga med i mot slutet av kvällen. Om du vill ha ett fullt dansgolv behöver alla låtar ha ett skönt sväng. Det här är dock enkelt att uppnå till väldigt låg kostnad. Använd Spotify och skicka ut ett mail där du ber alla att välja ut sina fem favoritpartylåtar. Du behöver även se till att ditt ljudsystem fungerar för ändamålet, så att investera i ett par högtalare som håller måttet kan vara smart.

Lekar

Du vill inte att din fest ska vara tråkig, så några aktiviteter och lekar för julfesten på jobbet höjer både stämningen och kamratskapet mellan dina kollegor och anställda. Det här är dessutom väldigt enkelt att förbereda utan att slösa för mycket pengar. Sök på Internet för att hitta gratis, nedladdningsbara spel och anpassa dem för ditt team. Prisutdelningar går också alltid hem, oavsett om de är seriösa eller skämtsamma. Ha lagtävlingar där olika avdelningar får tävla mot varandra eller varför inte gå tillbaka till grunden och göra vuxenversioner av barnlekar? Frågesporter är ett annat mycket billigt sätt att engagera alla festsugna deltagare.

Förtäringen

Mat och dryck utgör en stor del i att arrangera en bra julfest, men det betyder inte att du måste anlita den dyraste cateringfirman. Ett alternativ är att göra ett knytkalas av det hela och be alla att ta med någon passande rätt som kycklingspett, potatissallad, chips eller nötter. Fyll kylskåpet med både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker och se även till att det finns tillräckligt med plastmuggar.

Att planera och anordna en julfest på jobbet kan vara överväldigande och dyrt. Men genom att följa våra budgetsmarta tips kommer du snart att hålla i en fantastiskt festlig sammankomst till rätt pris.