Idéer för inspirerande personalutrymmen på kontoret
Kontorsinsipration

Idéer för inspirerande personalutrymmen på kontoret

Att hitta den rätta balansen mellan kreativitet och inspiration är viktigt på ett kontor – om det blir fel kan resultatet bli lägre produktivitet och sämre gruppmoral. Detsamma gäller för vilorum och köksutrymmen, eftersom anställda behöver någonstans att slappna av, varva ner och ibland även samarbeta.

Sätten vi arbetar på är under ständig utveckling. Just nu är det många som använder sig av så kallad hot-desking där flera anställda delar på samma utrymme under olika tidsperioder. Det viktigaste är inte arbetssätten, utan att kontorets utformning följer utvecklingen utan att tappa kvalitet och påverka de anställda negativt.

Att göra om de gemensamma utrymmena så att de passar in i en modern kontorsdesign behöver inte vara svårt. Här är några idéer som du kan införa för att få det coola kontor du alltid drömt om.

Skapa inspirerande personalutrymmen på kontoret

Få lunchrummet att kännas som hemma

" width=

Vi tillbringar mycket tid på jobbet, och de bästa kontoren är de som lyckats förmedla någon form av hemkänsla i inredningen. Eftersom det är i lunchrummen som kollegorna samlas för att småprata och ha informella möten är det där det passar bäst med den typen av inredning. Det kan också uppmuntra de mer skrivbordsbundna personerna att faktiskt ta den där lunchrasten som gör så gott för hälsan.

Färgstarka detaljer och bekväma sittplatser är ett par idéer för kontoret som skapar cool och avslappnad inredning.

Grönt är skönt

" width=

Pigga upp inredningen på kontoret och öka produktiviteten med fler gröna växter. En undersökning från Unversity of Exeter visar att mer grönt på kontoret kan öka de anställdas produktivitet och välmående med 47%. Dessutom visar en undersökning från Texas University att växterna kan öka antalet kreativa idéer med 15%.

Ett kontor med cool design skapas kanske bäst med en levande, grön vägg. Förutom att öka produktiviteten blir den också ett naturligt och kreativt blickfång i en annars kanske steril miljö.

Förvandla väggen till en whiteboard

" width=

Att brainstorma tillsammans med kollegor är ett utmärkt sätt att hitta idéer på, men om mötena äger rum i ett tråkigt utrymme kan det bli mindre inspirerande. Att göra om en hel vägg till en whiteboard med särskild färg kan vara rätt väg till att bli ett mer kreativt kontor, eftersom allas idéer får plats.

Eftersom allas idéer får plats kan också alla se vilka som redan diskuterats och därmed komma på nya idéer utifrån dessa. Genom att använda whiteboardpennor kan du enkelt sudda ut alltihop och börja om på nytt när det behövs. En annan variant för att skapa ett kreativt och coolt kontor är att använda färgglada post-it-lappar – då slipper du måla om väggen.

Spela pingis på lunchen

" width=

Det kan låta som slöseri med tid, men ett pingisbord på kontoret kan faktiskt öka produktiviteten och det strategiska tänkandet. Spelandet sägs också förbättra koncentrationsförmågan, så att låta personalen ta en kvarts rast för en match eller två kan faktiskt hjälpa dem att fokusera bättre resten av dagen. Som om inte detta vore anledningar nog kan pingisspelande också minska stress och föra kollegorna närmare varandra.

Att skapa ett inspirerande kontor för ditt företag behöver inte vara svårt. Med några få enkla förändringar är du där, och i gengäld kan det hjälpa till att öka produktiviteten.