Varför du omedelbart borde inreda kontoret med färg
Kontorsinsipration

Varför du omedelbart borde inreda kontoret med färg

Färgernas makt över oss syns överallt – de gör våra vardagsrum mysigare och får restauranger och caféer att kännas mer välkomnande. Detsamma gäller för kontoret. Vare sig det är ett hemmakontor eller en arbetsplats kan färgvalen ha effekt på såväl produktivitet som humör.

Det finns varma och kalla färger. Många kontorsarbetare känner att färgsättningen påverkar hur de mår på jobbet och att kontorets inredning kan ge inspiration. Eftersom vi tillbringar en stor del av vår vakna tid på arbetsplatsen är det viktigt att göra kontoret till en färgglad och inspirerande plats att vistas på.

Inred kontoret med färg

Skapa färgglada rum

" width=

Om du är ute efter att skapa ett inspirerande kontor kan det vara en bra idé att färgkoordinera vissa rum för att dela upp ytorna och ge ett starkt visuellt intryck hos personal och besökare. En studie från University of Rochester fastslår att olika färger kan påverka ditt humör på olika sätt.

Enligt Quill ska

  • blått skapa en känsla av förtroende, kommunikation och effektivitet
    gult stimulera tankeverksamheten
  • båda färgerna vara effektiva i kreativa tankemiljöer och där energinivån måste vara hög, som vid skrivbordet
  • rött vara en perfekt färg för platser som kräver fysisk aktivitet, som lagerlokaler och butiker, eftersom det kan höja hjärtfrekvensen och öka hjärnaktiviteten.

Måla hela väggar

" width=

Färg och psykologi hör ihop. Färger med positiv energi, som blått och grönt, är rätt val när det kommer till kontorsinredning i större skala. Att måla hela väggar på hemmakontoret eller arbetsplatsen kan skapa sammanhang mellan olika utrymmen samtidigt som det får ditt kontor att se intressant ut från kundernas perspektiv.

Taskworld.com har koll på färgernas effekter. Om du funderar över psykologi och färger och vad som passar bäst på ditt kontor bör du tänka på att grönt är en lugnande färg som främjar effektivitet medan blått sägs öka produktiviteten. Så genom att måla en hel vägg i någon av dessa färger kan du höja personalens motivation. För mycket färg kan dock ha motsatt effekt, så se till att hitta rätt balans mellan neutralt och färgglatt.

Färgers psykologiska effekter kan spela en stor roll i vårt arbetsliv genom att de piggar upp och höjer energinivåerna på kontoret. Om du är ute efter kontorsinspiration kan du börja med att läsa på om färg och psykologi och hur färgsättningen kan påverka arbetsmiljön.

Addera färgklickar

" width=

Du behöver inte använda färg överallt när du inreder ditt kontor. Genom att lägga till färgklickar på öppna hyllor eller på skrivborden kan du höja arbetsmoralen och produktiviteten bland de anställda. Färgglada pärmar och annat kontorsmaterial kan ta dig långt på vägen mot en härligare kontorsmiljö.

Köp stilen

" width=

En dröm i rosa

Rosa häftapparat Rosa anteckningsbok

Intensivt blått

Blå penna Blå anteckningsbok Blå pärm

Ute efter produkter som är bättre för ditt företag och för miljön? Då ska du välja våra egna Staples-produkter. Vi erbjuder kvalitetsprodukter till riktigt bra priser.