Vilket papper passar ditt företags behov bäst?
Kontorsinsipration

Vilket papper passar ditt företags behov bäst?

På samma sätt som kvaliteten på dina produkter och ditt sätt att bemöta kunder ska säga något om ditt företag, ska pappret du använder också göra det. Det är viktigt att välja rätt papper för dina praktiska krav och att använda kvalitetspapper för att representera företaget på rätt sätt. Om du skickar utskrivna dokument till potentiella kunder eller behöver papper för visitkort, marknadsför events med flygblad, skriver ut affischer eller skapar kundpresentationer att dela ut under viktiga möten, är det betryggande att veta att du har använt rätt typ av papper. Här tar vi en titt på vilka olika sorters papper du bör satsa på beroende på vilken typ av utskrifter du behöver göra.

Så väljer du papper utifrån företagets behov

Vilket papper för skrivare är bäst?

Om du har en bläckstråleskrivare kanske du vet att dessa maskiner fungerar på ett väldigt specifikt sätt. De sprutar flytande bläck i hög hastighet, vilket betyder att det bästa pappret att använda för bläckstråleskrivare är mer absorberande än ett standardpapper. Undvik smetande bläck på dina dokument och försäkra dig om att dina utskrifter torkar snabbt genom att använda papper till skrivare som är specialanpassat som papper för bläckstråleskrivare.

Behöver jag köpa fotopapper?

En bläckstråleskrivare ger dig högre kvalitet vid fotoutskrifter än en laserskrivare, så för bäst resultat bör du välja det förstnämnda. Bläckstråleskrivare är kapabla att producera mycket mer detaljerade färgbilder och för bäst resultat behöver du investera i ett speciellt fotopapper. Det finns fotopapper till laserskrivare också, men om du ska använda fotopapper för laserskrivare kan det vara bra att fundera över vilken typ av yta du vill att det ska ha. Fotopapper finns i många olika varianter – vissa har halvglansig yta och andra en subtil lyster. Huruvida du vill ha iögonfallande, glansiga flygblad eller lågmälda färgaffischer beror helt och hållet på din personliga smak om vilket som är det bästa fotopappret.

Vilket papper passar bäst för daglig användning?

Att hålla koll på hur mycket ditt företag spenderar på förbrukningsmaterial är alltid en smart idé. Kostnader för bläck, papper, porto etc. kan skjuta i höjden om du inte granskar och tydligt markerar vart pengarna tar vägen. Om du skriver ut en stor mängd interna dokument som inte behöver särskilt hög standard är kopieringspapper ett bra alternativ till papper för laserskrivare, fotopapper eller papper för bläckstråleskrivare. Det är både ekonomiskt och säljs i stora buntar, vilket gör att dina utskrifter inte orsakar några onödiga kostnader.

Vad sägs om återvunnet papper?

Företag idag tar allt större ansvar för sin miljöpåverkan. Det är viktigt att minska dina koldioxidutsläpp där det är möjligt och när du är i färd med att köpa skrivarpapper bör ett av dina viktigaste krav vara hållbarhet. Precis som att välja energisnåla bilar och skapa smarta samåkningsscheman, kan valet av återvinningsbart papper vara ett bra steg mot att bli mer grön i arbetet. Återvinningsbart papper kan användas i alla skrivare och nuförtiden är det nästan lika vitt som andra papper. För de dagliga utskrifterna och interna dokument är det ett mycket bra val.

Är laserpapper rätt för mitt företag?

Laserpapper är oftast tjockare än andra papper för skrivare. Det produceras specifikt för att användas i laserskrivare och har en speciell yta som gör att tonerpulvret lättare fastnar när det exponeras för de höga temperaturerna som skapas i skrivaren. Laserutskrifter är perfekt när du ska producera dokument av hög kvalitet, vilket gör att papper för laserskrivare är ett bra val när du ska skriva ut åhörarkopior till presentationer. Trots att det kan vara något dyrare ger papper för laserskrivare en elegant finish till kunddokument och andra publika dokument.

Genom att följa råden i den här guiden kommer du att kunna välja rätt papper för dina specifika utskriftsbehov i alla sammanhang. Oavsett om du skriver ut dagliga kontorsdokument, interna åhörarkopior eller högkvalitativa kundpresentationer, får du bäst resultat när du vet att du använder rätt papper för ändamålet.

Behöver du fylla på pappersförrådet till bläckstråleskrivaren? Ta en titt på vårt stora utbud av papper för skrivare.