Fyra saker du behöver för att hålla ditt hemmakontor rent och hygieniskt
Tips & Tricks

Fyra saker du behöver för att hålla ditt hemmakontor rent och hygieniskt

20 sekunder. Har du någonsin funderat på vad du kan uppnå på 20 sekunder? 20 knäböj? Räknar du till 20 på ett främmande språk? Och varför behöver du tänka på den här tidsperioden? Det är självklart den tid det tar att tvätta händerna ordentligt! Detta är den främsta prioriteten i listan över fyra saker du behöver för att hålla ditt hemmakontor rent och hygieniskt.

  1. Handdesinfektion

Handtvätt och handdesinfektion intar den första platsen i listan över fyra saker du behöver för att hålla ditt hemmakontor rent och hygieniskt. Det är den viktigaste faktorn som skyddar oss från att bli sjuka från COVID-19 och andra virus. Det är förvånande hur lite vi vet om att tvätta händerna och hur många människor inte gör det!

Världens hälsoorganisationer gör för närvarande sitt bästa för att övertyga oss om att denna triviala aktivitet är av så stor betydelse i virusresistensprocessen. Om vi ​​kan göra en sådan liten sak så lätt, varför inte göra det? Enligt Center for Disease Control and Prevention, bör du komma ihåg att skrubba ryggen på dina händer, under naglarna och mellan fingrarna.

Om du inte kan använda tvål och vatten, använd en handdesinfektionsmedel för desinfektion av hand. Innan du använder den, läs instruktionerna eftersom varje vätska kan kräva en annan tidsperiod för att skrubba – det räcker inte att bara strö händerna – sanitetsmedel är inte en magisk dryck för att bli av med virus. Om du vill välja en effektiv desinfektionsmedel, köp den som är berikad med Aloe Vera – den skyddar din hud från extrem torrhet.

  1. Ytdesinfektion

Om du skulle svara på frågan vilken som var den smutsigaste ytan i ditt hem, vilken skulle du välja? Toalettsits? Kylskåp? Handfat? Du kan bli förvånad över att ditt tangentbord och din smartphone har många fler bakterier än en toalettstol!

Eftersom det har visat sig att det nya viruset lever på plastytor i upp till tre dagar är det lika viktigt att ta hand om desinfektion på kontorsytan som handdesinfektion. Du kan använda desinfektionsmedel – en universalvätska som dödar 99% av bakterierna på ditt skrivbord, tangentbord, mus och telefon. Välj en som kan användas säkert på utsidan av apparaten. En snabbare idé är rengöringsdukar, som kan användas för både dina händer och för annan desinfektion på kontorsytan.

  1. Desinfektion på kontoret

Ditt hemmakontor är förmodligen inte lika trångt som det traditionella, där du kanske möter dina kollegor och kunder. Ändå betyder det inte att utrymmet inte kräver rengöring och desinfektion. Vi måste alla lämna våra hem då och då och vi återvänder hem med bakterierna som finns runt omkring oss. Med alla desinficeringsvätskor kan du rengöra nästan allt.

Glöm inte att bakterier är nödvändiga i livet för att bygga upp vårt immunförsvar. Om du utför fullständig desinfektion på kontoret och därigenom blir av med alla bakterier från ditt hem, kan du vara säker på att du kommer att bli förkyld eller få influensa nästa gång du går ut. Att förstöra naturlig bakterieflora är skadligt för våra kroppar (detta gäller också dina händer – begränsa handtvätt till situationer där dina händer är smutsiga eller där du kan ha haft någon kontakt med bakterier).

Eftersom viruset kan överleva i luften i 3 timmar, tänk på att köpa en luftrenare som tar bort bakterier från luften. Fräschare luft hjälper dig också att arbeta mer effektivt.

  1. Riktlinjer för kontorsstädning

Hur ska du desinficera ditt kontor utan att överdriva det? Följ dessa guider för kontorsstädning så går det bra. Om du bara rengör ditt hemmakontor en gång i månaden, är det en meningslös aktivitet. Följ ett vanligt rengöringsschema och rengör skrivbordet, tangentbordet och alla ytor som du har vidrört under din arbetstid i slutet av varje dag. Lämna inte röran på ditt skrivbord – ett snyggt skrivbord är inte bara mindre irriterande att se på, det blir också lättare att desinficera det effektivt.

Att arbeta på distans kan uppmuntra oss att äta vid våra skrivbord. Undvik denna situation, både av hygieniska och mental hälsa (en avslappnad kropp är mindre sårbar för infektion). Ta rast och byt miljö under rasten istället!

Ta hand om luftkvaliteten i ditt hem, inte bara genom att använda en luftrenare utan också genom att helt enkelt öppna fönstren och släppa in lite frisk luft. Spendera 8 timmar i samma rum och andas samma luft, kommer säkert inte att förhindra du blir sjuk.

Det här är de fyra viktigaste sakerna du behöver för att hålla ditt hemmakontor rent och hygieniskt.