Hur du ser till att dina paket kommer fram säkert
Tips & Tricks

Hur du ser till att dina paket kommer fram säkert

Om ditt företag regelbundet skickar paket så vet du hur frustrerande det kan vara för dig, och särskilt för dina kunder, om varorna kommer fram i skadat skick. Så hur kan du se till att dina leveranser kommer fram i toppskick.

Så ser du till att dina paket kommer fram

Paketering

Den bästa paketeringen håller innehållet så säkert som möjligt utan att kunden går miste om en positiv öppningsupplevelse. Tänk på de gånger du nästan skurit upp fingret när du har försökt öppna ett lite väl förslutet paket – hur kände du inför avsändaren då? Därför behöver du ett paket som är enkelt nog för din kund att öppna, men starkt nog till att skydda varan.

Först och främst bör du välja rätt kartong för ditt paket. När du skickar något i ett paket eller kuvert så behöver produkten ha utrymme för att klara av pärsen som transport och leverans för med sig, så det är viktigt att ha med lite fyllning mellan produkten och emballaget.

Fyll tomrummet

Det finns ett antal olika paketeringsmaterial du kan använda dig av för att skydda dina produkter medan de transporteras. Välj helt enkelt det som passar dina behov.

  • Bubbelplast ger fantastiskt vadderat skydd och är enkel att återanvända. Den följer dock inte produktens form, så det kan hända att produkter åker runt i paketet under transport. Du kan förhindra att det här händer genom att tejpa fast bubbelplasten runt produkten.
  • Frigolitchips är lätta, mångsidiga och ger ett kuddliknande skydd. Men den här produkten kan hamna lite överallt, och kan vara svår att förvara, återanvända och slänga. Det finns mer miljövänliga, helt nedbrytbara varianter som är gjorda av vegetabilisk stärkelse istället för frigolit.
  • Paketeringspapper är ett mindre rörligt alternativ till frigolitchips, som ger bra vaddering åt lättare varor och kan återanvändas. Välj helt enkelt ett tjockt papper som inte trycks ihop så lätt, skrynkla ihop det och fyll tomrummen i paketet med det.

Specialleveranser

Ibland behöver vi skicka saker som behöver extra skydd. Här är några saker du bör tänka på för sköra varor, juridiska dokument eller tyngre saker:

  • Ömtåliga varor. Slå in varje del i bubbelplast, lägg till extra skydd genom att fylla tomrummet med paketeringspapper eller frigolitchips och märk paketet ’ÖMTÅLIGT’. Om du ska skicka ett antal små föremål så kan du slå in dem helt och sedan använda sträckfilm för att hålla ihop dem, så att inget föremål riskerar att komma bort.
  • Dokument. När du ska skicka juridiska dokument vill du inte riskera att de skadas. Ett vadderat kuvert, kuvert med hårdpapp eller papptub ser till att de inte skrynklas. Det kan vara bra att välja ett specialleveransalternativ som rekommenderat brev för att försäkra dig ytterligare om att viktiga och värdefulla försändelser kommer fram.
  • Tunga föremål. Tyngre varor kan lätt skadas under transport. Det är därför viktigt att hålla dem säkra då det minskar risken för att transportören eller föremålet skadas. Fyll därför utrymmet ovanför varan med fyllningsmaterial så att det inte åker runt i emballaget, och använd tejp och klädsel för att förebygga skrapmärken. Genom att investera i rejäl paketeringstejp och hårda kartonger bör du kunna se till att dina varor kommer fram i gott skick.

Genom att följa våra råd så kan du se till att dina paket kommer fram i precis det skick som kunden förväntar sig.