Matnyttiga tips för att hålla kontoret rent
Tips & Tricks

Matnyttiga tips för att hålla kontoret rent

Man brukar ju säga ”rent inne, rent i sinne”, så det är ingen överraskning att vi är mer produktiva på jobbet när våra skrivbord är rena och städade. När vi har färre omedelbara saker att irritera oss på, kan vi istället fokusera på arbetsuppgifter.

Det är dock lättare sagt än gjort att försöka hålla din arbetsplats ren när ett hektiskt arbetsschema gör att du har väldigt lite tid till annat, särskilt inte till att dammtorka tangentbordet. Vi har därför samlat några bra tips för att hålla kontoret rent och hålla dig och din produktivitet på topp.

Tangentbord och knappsatser

Stressad kontorspersonal med kort om tid äter ofta lunch vid skrivbordet, så smulor mellan tangenterna kan bara vara början på problemet. Men även de renaste arbetarna faller till slut offer för damm som byggs upp på tangentbordet och knappsatsen på telefonen.

Tips: Dammspray är ett jättebra sätt att få bort damm och smuts från smala utrymmen. Du kan också använda bomullspinnar och dra dem längs springorna mellan tangenterna för att få bort damm, smulor och annat som fastnat.

Skärmar

Håll skärmar rena och ta bort fettfläckar och fingeravtryck genom att slå av apparaten och rengöra skärmen med en bra antibakteriell skärmrengöringsservett eller en mikrofibertrasa och rengöringsspray.

Tips: Om du inte har rätt produkter till hands så kan du fukta lite hushållspapper med varmt vatten för att tvätta bort fingeravtryck och andra fläckar.

Skrivbord

Ditt skrivbord kan fort bli kladdigt och smutsigt efter besök av kaffekoppar, mat och högar med dammiga dokument.

Tips: Ha för vana att rengöra ditt skrivbord med en antibakteriell våtservett vid slutet av dagen. Det här hjälper dig att stänga ner mentalt för dagen samtidigt som du kommer till jobbet nästa morgon och har ett rent och välorganiserat skrivbord, vilket gör dig redo för dagens arbetsuppgifter.

Mikrovågsugnar

När du delar kök med dina kollegor är det inte troligt att alla har samma renlighetsvanor. Även om några ark hushållspapper oftast fungerar för att få bort matrester som är kvar i mikrovågsugnen kan lukten hänga kvar ett bra tag.

Tips: Investera i en liten flaska citron- eller apelsinolja och droppa lite i en sprayflaska med vatten. Spraya rikligt inuti mikron, lägg en blöt svamp i mitten och slå på mikron i två minuter.  När svampen har svalnat så kan du använda den för att ta bort fläckarna och njuta av den friska doften som nu kommer från mikron.

Soptunnor

Det är lätt att låta någon annan ta itu med att ta ut soporna i slutet av dagen, men lukter håller sig kvar i soptunnor. Därför är det bra att rengöra soptunnan på jobbet ordentligt då och då.

Tips: Om det är din tur att ta ut soporna så kan du få bort ihållande lukt genom att ta ut soptunnan, hälla i lite diskmedel inuti den och skölja av tunnan med en vattenslang.

Whiteboardtavlor

Vattenfasta pennor på konferensrummets whiteboard kan verkligen förstöra när du ska hålla den där presentationen som du har jobbat på under de senaste veckorna. Det finns dock ett sätt att få bort det halvt utsuddade kladdet.

Tips: Investera i ett bra rengöringsmedel och använd servetter med god uppsugningsförmåga för att få bort fläckar, eller täck suddet från den vattenfasta pennan med dry-erasepenna och torka sedan bort.

 

Om du tycker att ditt skrivbord skulle behöva fräschas upp så kan du börja följa de här enkla och snabba tipsen för att få en renare arbetsplats och kunna fokusera på det du är där för – att jobba.